Nieuws

Van de voorzitter

In de Nieuwsbrief van januari 2017 vindt u de agenda en de daarbij behorende documenten voor het bijwonen
van de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 10 februari a.s. om 20.30 uur in ons clubhuis.

Mis het niet zou ik zeggen, u bent van harte welkom.  Het bestuur legt in de ALV inhoudelijk verantwoording af over wat zij het afgelopen tennisjaar heeft gedaan. Dit gaat in de vorm van een “Jaarverslag 2016”. Ik nodig u uit om de linken onder de uitnodiging voor de ALV, even aan te klikken om op deze manier kennis te nemen wat wij als bestuur hierover hebben geschreven.  U leest bijvoorbeeld waarom wij als bestuur vinden dat het wel en dat het niet goed gaat met de vereniging.

Goed; omdat STC een leuke en financieel gezonde tennisvereniging is, met gezellige, aardige mensen en een aantal gedreven vrijwilligers die zorgen voor het reilen en zeilen van de club. Tennisbanen die prima worden onderhouden en doorgaans goed bezet zijn en een mooi en toegankelijk  clubhuis.

Niet goed; omdat het niet gelukt is het ledenaantal te stabiliseren. Momenteel hebben we ongeveer 530 leden. Hoewel het past in het landelijk beeld  zijn wij hier uiteraard niet blij mee. 
Niet goed; mogelijk samenhangend met het afnemend ledenaantal, is het vinden van vrijwilligers voor de bemensing van bestuur en commissies. Meerdere keren  zijn hiervoor  acties ondernomen maar helaas tot nu toe met onvoldoende resultaat.  Ik begin er daarom maar weer over. Wij kunnen het als bestuur niet alleen. Wij hebben u echt nodig.  Met name de activiteitencommissie heeft dringend  behoefte aan versterking. Het gaat daarbij niet om assistentie voor alle activiteiten, nee het accent ligt juist op assistentie/ coördinatie bij een bepaalde activiteit, bijvoorbeeld  Clubkampioenschap, Summerbreak of  Komtie. Daar vragen we  vrijwilligers  voor. Korte toernooien die qua tijd te overzien zijn.  Graag doen wij dus een beroep op u.

In het Jaarverslag 2016 leest u ook over het auto ongeluk van onze trainers Kor Leegstra en Wim Hogervorst , waarvan Kor nog lang niet is hersteld. Wij wensen hem veel sterkte met de revalidatie.

Naast het Jaarverslag 2016 leest u bij “Plannen en voornemens 2017”, als afgeleide van het Beleidsplan 2015-2018, waar het bestuur zich de aankomende tijd op wil richten. Een van de belangrijke punten daarbij is hoe wij (nieuwe) leden  kunnen “koppelen” aan andere leden.  Onderzoek heeft nl. uitgewezen dat de uitval onder leden die nog niet zo lang lid zijn van een tennisvereniging  relatief hoog is. Hoe krijgen we (nieuwe) leden blijvend aan het tennissen dus .

Wij doen daar voorstellen voor en zijn ook hier benieuwd naar  uw reactie.

Als laatste hierbij alvast ook de vooraankondiging van de Open dag 2017. Deze zal worden gehouden op zondag 26 maart a.s. In de Nieuwsbrief van februari wordt u hierover nader geïnformeerd.

Met sportieve groet,

Joop Bommer, voorzitter

 

 

« Terug

» Nieuws archief