Nieuws

Van de voorzitter

Voorjaarscompetitie, TennisNed en de toekomst van de banen

De Voorjaarscompetitie loopt bij het verschijnen van deze Nieuwsbrief al weer bijna op zijn einde. In de zeven (speel)weken dat de competitie wordt afgewerkt is het bijna elke dag, en ook enkele avonden per week, wel raak. Het is daardoor gezellig druk op de banen. Dat moeten we hebben.
Van competitieleider Huub Voorbraak vernam ik dat er minder druk op de weekenden zit, de drukte is meer verspreid over de week.
Het betekent dat er (doorgaans) niet, of veel minder, gewacht hoeft te worden bij een eventuele uitloop van wedstrijden. U kent die partijen wel; 7-5, 4-6, 7-6 (9). Prachtig voor het publiek en nog mooier voor de speler die in de tiebreak bij 8-7 de winnende service slaat. Dat dan weer wel natuurlijk.
Verder zien we dat er door TennisNed aan jeugd en senioren intensief les wordt gegeven. Er wordt gezweet en gezucht om nu eindelijk “die backhand eens goed onder de knie te krijgen”. Mooi om te zien hoe serieus men de lessen beleeft en ervaart. Ook mooi om te zien is dat momenteel de eerste partijen in het kader van de Interne Competitie worden afgewerkt. U leest hier verder over in deze Nieuwsbrief.

Even wat anders. In de vorige Nieuwsbrief heb ik een oproep gedaan met het verzoek u te melden indien u mee zou willen praten over de toekomst van de banen en de mogelijke aanschaf van LED- verlichting. Het leek het bestuur een goed idee om dit nu eens te doen met een aantal, in dit onderwerp, geïnteresseerde leden. Op deze oproep is niet of nauwelijks gereageerd, reden voor ons om zelf een aantal leden te benaderen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat wij op 19 april jl. met een groep van 9 leden om tafel hebben gezeten om alle aspecten van dit onderwerp te bespreken. Het was en plezierige bijeenkomst met uiteraard verschillende inzichten en meningen, maar dat was nou net ook de bedoeling. Als bestuur kunnen wij hier wat mee. De mogelijke aanschaf vergt nl. een behoorlijke investering en het is dan van belang dat de goede beslissingen worden genomen, zeker in relatie tot de toekomst van de banen en dit weer in relatie tot het aantal leden in de nabije toekomst. Momenteel hebben we rond de 530 leden. De verwachting voor de toekomst is dat dit aantal niet sterk meer zal stijgen.

Zodra ik hier, namens het bestuur, iets verder over kan zeggen, hoort u van mij.

Met sportieve groet,

Joop Bommer, voorzitter

« Terug

» Nieuws archief