Nieuws

Warme ontvangst op ‘Koude Jatten’

Verslag van het koude jatten toernooi . . .

Als je je gehele leven sport in teamverband hebt gedaan en je jezelf in een willekeurige midlife fase (geen crisis!) aanmeldt bij een tennisclub,
voelt het – ondanks tennisles en af en toe spelen tegen je zoon - als slapend lidmaatschap. Op zich wel lekker om niet al te veel verplichtingen te hebben, maar ook wel weer erg vrijblijvend. Dus: aangemeld voor het Koude Jatten Toernooi; weinig andere dingen dit weekend, het zal met de kou wel meevallen en je komt vast een paar oude bekenden tegen.

Dat laatste viel wel mee, sinds zaterdagavond heb ik eerder nieuwe bekenden. De ontvangst was zeker warm, de erwtensoep na ronde 1 idem dito. Er werd gedubbeld op vijf banen met telkens een andere partner, wat soms even wennen was. Ik ben niet zo bekend met het dubbelen. Het is uiteraard iets socialer dan enkelspel, maar ook iets tactischer misschien (spreekt de leek), eigenlijk een ander spel. Mijn resultaten: 4-4, 4-6 en 10-5. Er had meer ingezeten, maar dat zegt waarschijnlijk iedereen. De sfeer: ontspannen, maar wel serieus.

Tegen negenen klonk de laatste bel, eind derde wedstrijd en begin van een buitje. Mooie timing op deze droge en rustige avond, nadat de wind volledig weg was gevallen op het boomrijke sportpark, waar we op een septemberavond overigens een heuse bosuil als toeschouwer hadden. Na negenen maakten de laatste broodjes plaats voor worst, kaas en nootjes en de koffie was ingeruild voor bier en wijn.

Hoewel een aardige groepje op deze avond van 17.00 tot 21.00 was afgekomen, verdient het eigenlijk wat meer belangstelling. Volgend jaar ben ik er weer bij. Organisatie en kantinedames bedankt!

Ton Smakman

Zie ook de foto's

 

« Terug

» Nieuws archief