Nieuws

Nieuw Afhangbord

In het clubhuis is een nieuw versie van het afhangbord opgehangen. Dat is even wennen in het begin!

Nieuw afhangbord

 

Je ziet het meteen, de banen staan naast elkaar, dus je moet misschien even naar rechts scrollen. In plaats van de tijdslijn die van links naar rechts liep, zie je nu een lijn van boven naar beneden lopen.

Als je de instructies op het beeldscherm goed volgt en je hebt afgehangen, zul je merken dat je niet meer per minuut zult afhangen maar dat de banen getoond worden op 5 minuten nauwkeurig.

Bijzonder is wel dat op het moment dat je in het clubhuis gaat afhangen, (een baan 'boeken' heet dat tegenwoordig) niet alleen andere STC-leden kunt toevoegen, maar ook leden van andere KNLTB clubs. Zij moeten dan ook hun KNLTB-pas door de kaartlezer aan de zijkant moeten halen.

Nee, het is nu óók mogelijk om zelfs zonder pasjes af te hangen! Maar alléén de 6 personen met wie je de laatste weken het meest gespeeld hebt. Die worden direct op het scherm genoemd als je je met de KNLTB-pas hebt aangemeld.

Dat maakt het afhangen, in normale gevallen, wel veel makkelijker en sneller, maar is natuurlijk ook erg fraudegevoelig.
Het ligt in de bedoeling dat deze optie door de vereniging aan of uit gezet kan worden (bij misbruik zelfs per persoon).

Ook kan men zelf personen introduceren door simpelweg de naam en het e-mailadres van de introducée in te tikken.

Afrekenen daarvoor gebeurt niet meer aan de bar, maar zal verlopen via automatische incasso bij degene die introduceert. Belangrijk dus om je KNLTB-pas niet kwijt te raken en eventueel verlies direct te melden bij de ledenadministratie!

Ook deze functie is alleen beschikbaar als het door de vereniging wordt aangezet en zelfs dan alleen op de tijden en banen die daarvoor door het bestuur zijn aangewezen. Overigens zal vóór 1 april 2018 de functie van automatische incasso nog niet geactiveerd zijn.

 

Er zijn nog wel wat opstartproblemen

Er zitten ook nog wel wat bugs in en een een groot aantal facilteiten is in de huidige release nog niet beschikbaar. Toch hebben we ervoor gekozen om deze nieuwe versie van het afhangbord de laatste weken van het seizoen al actief te maken en horen graag jouw feed-back.

Er zijn ook wat hinderlijke dingen die hopelijk zo snel mogelijk verholpen worden.
Zo krijg je van iedere afhang-actie per e-mail een afhang-bevestiging. Misschien zou dat handig zijn als je jouw kaartje kwijt zou zijn, maar overbodig in de normale situaties.

Als je een bardienst doet in het clubhuis, kun je de KNLTB-pas niet gebruiken om af te hangen; in een nogal programmeursachtige taal wordt dan gemeld dat je al een andere 'reservering' hebt staan. De bedoeling is dat de vereniging ook hier zelf kan gaan beslissen of dit wel of niet gewenst is.

 

Ook afhangen via Internet (dat wordt 'reserveren' genoemd) is in de huidige release nog niet mogelijk, maar we krijgen nog wel een aantal updates voordat het nieuwe seizoen gaat beginnen!

Een uitgebreidere handleiding zal binnenkort op de website beschikbaar komen en steeds worden aangepast aan de mogelijkheden van de nieuwe releases.

Met dank voor de tekst aan de TC Unicum.

« Terug

» Nieuws archief