Nieuws

Van de voorzitter

Graag vraag ik in deze Nieuwsbrief uw aandacht voor het geplande afscheid van onze tennistrainer Kor Leegstra op 11 maart a.s. Omtrent de situatie van Kor en de beslissing van het bestuur om vanaf april a.s. zee te gaan met een andere tennisschool bent u eerder al uitvoerig geïnformeerd. Het bestuur nodigt u van harte uit om op 11 maart vanaf 16.00 uur aanwezig te zijn.

In deze Nieuwsbrief vindt u ook de agenda en daarbij behorende documenten voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 16 februari a.s. om 20.00 uur in ons clubhuis. De avond bestaat uit twee gedeelten.
Het formele gedeelte legt het bestuur inhoudelijk verantwoording af over wat zij het afgelopen tennisjaar heeft gedaan. Dit gaat in de vorm van een “Jaarverslag 2017”. U kunt hiervoor de link, die gekoppeld is aan het item ALV, aanklikken. U leest dan bijvoorbeeld waarom wij als bestuur vinden dat het wel en dat het niet goed gaat met de vereniging. Goed; omdat STC een leuke en financieel gezonde tennisvereniging is, met gezellige, aardige mensen en een aantal gedreven vrijwilligers die zorgen voor het reilen en zeilen van de club. Tennisbanen die prima worden onderhouden en doorgaans goed bezet zijn en een mooi en toegankelijk clubhuis. Niet goed; omdat het (weer) niet is gelukt het ledenaantal te stabiliseren. Momenteel hebben we ongeveer 500 leden. Hoewel het past in het landelijk beeld zijn wij hier als bestuur bepaald niet blij mee. Ook niet goed, en mogelijk samenhangend met het afnemend ledenaantal, is het vinden van vrijwilligers voor de bemensing van bestuur en commissies. Met name de activiteitencommissie heeft dringend behoefte aan versterking. Het gaat daarbij niet om assistentie voor alle activiteiten, nee het accent ligt juist op assistentie/ coördinatie bij een bepaalde activiteit, bijvoorbeeld Clubkampioenschap, Summerbreak of het Komtie toernooi. Daar vragen we vrijwilligers voor. Korte toernooien die qua tijd te overzien zijn. Graag doen wij dus een beroep op u. Naast het Jaarverslag 2017 leest u bij “Plannen en voornemens 2018”, als afgeleide van het Beleidsplan 2015-2018, waar het bestuur zich de aankomende tijd op wil richten. Een van de belangrijke punten daarbij is hoe wij nieuwe leden kunnen werven. De actie “Maak kennis met tennis”, waarover u in onze plannen en voornemens meer kunt lezen, is hier een voorbeeld van. Wij zijn op de ALV benieuwd naar uw reactie.
Het informele tweede gedeelte van de avond zal Ruud Baars, van Baars Tennisschool, een inleiding verzorgen en hierin aangeven wat zijn visie is op de tennissport. Naast de inhoud is het daarbij een mooie gelegenheid om met Ruud kennis te maken en hem te bevragen over zijn aanpak van de tennislessen die hij gaat verzorgen voor STC.

Als laatste hierbij alvast ook de vooraankondiging van de Open dag 2017. Deze zal worden gehouden op zondag 25 maart a.s.
In de Nieuwsbrief van februari wordt u hierover nader geïnformeerd.

Met sportieve groet,

Joop Bommer, voorzitter

« Terug

» Nieuws archief