Nieuws

Dubbelen bij vrijspelen weer toegestaan

Dubbelen bij vrijspelen mag weer, onder voorwaarden

 

Update gevolgen coronavirus

 

Aan alle tennisleden van STC

 

WE MOGEN WEER!!!!! En…………. nu ook DUBBELEN 

 

(MAAARRR nog steeds ……….. onder voorwaarden!!!)


 

Schagen, 25 mei 2020

 

Tijdens de persconferentie van 19 mei jl. heeft het kabinet opnieuw een aantal versoepelingen van de genomen maatregelen aangekondigd,  met als gevolg dat we, onder voorwaarden, vanaf heden ook mogen dubbelen. Inmiddels hebben we hiervoor toestemming ontvangen van de gemeente Schagen. 

Hieronder nog even de belangrijkste punten zoals we ook in onze vorige Nieuwsflits al hebben gemeld en die onverkort van toepassing blijven. 

 

Algemeen

Het Paviljoentje is alleen open voor gebruik van het toilet. De kantine, het terras en de kleedkamers zijn gesloten. Wij verwachten dat alle leden de inmiddels wel bekende hygiëne maatregelen in acht zullen nemen. Als je je niet lekker voelt, je koorts hebt enz. enz. blijf dan thuis en kom niet naar de baan. Doe dat jezelf en anderen niet aan.

  

Nu ook dubbelen bij vrij spelen!

Iedereen mag vanaf heden naast enkelen ook dubbelen, mixen enz. 

 

Lesnemers

Afgesproken is dat Baars Tennisschool (BTS) het contact met lesnemers onderhoudt.

 

Digitaal een baan reserveren
Om te voorkomen dat er teveel mensen op het tennispark komen moet iedereen vanuit huis, digitaal een baan reserveren. Het is niet toegestaan op het park aanwezig te zijn zonder reservering van een baan! 
Om digitaal te reserveren heb je de KNLTB Club app nodig. Deze kan je downloaden via de Appstore (Apple) of Playstore (Android). Volg de instructie die hierin wordt gegeven: Gebruiksaanwijzing installeren KNLTB ClubApp.
Kom je er echt niet uit dan kun een mailtje sturen aan Huib Voorbraak via 
voorzittertc@stcschagen.nl. Als je een baan hebt gereserveerd dan kun je meteen op het gekozen tijdstip de baan op. Je hoeft dus niet je pasje door het afhangbord te halen om je aan te melden. Het afhangbord zelf is buiten werking gesteld.

 

Verlichting van de banen

Omdat het clubhuis in principe gesloten is hebben we besloten om de verlichting van de banen 1 t/m 8 bij het invallen van de duisternis automatisch aan te doen. Om 23.00 uur wordt deze weer automatisch uitgezet. Voor het spelen op de banen 9 en 10 hebben we die technische mogelijkheid niet. Deze zul je op de gebruikelijke manier zelf aan en uit moeten doen.

 

Richtlijnen tijdens het spelen

Houd altijd 1.5 meter afstand van elkaar. Neem je eigen ballen mee en markeer deze. Neem ook je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek. Ga tijdens het tennissen niet met elkaar op het bankje zitten. Geef geen high fives. Wissel van baanhelft met de klok mee. Maak geen gebruik van de scoreborden op de baan. En o ja,…. ga na het spelen direct naar huis. 

 

Als bestuur zijn wij verantwoordelijk voor de gang van zaken op ons tennispark. We gaan daarbij geen “politieagentje” spelen. Wij hebben er namelijk wel vertrouwen in dat onze leden op basis van “gezond verstand” hun eigen verantwoordelijkheid zullen nemen. 

Toch kan het voorkomen dat wij als “toezichthouder” op- en aanmerkingen hebben vanuit genoemde verantwoordelijkheid. Volg deze dan gewoon op. 

 

Wij wensen iedereen vanaf heden “dubbel” tennisplezier. 

 

Met sportieve groet,

 

Bestuur STC

 

« Terug

» Nieuws archief