Nieuws

Agenda Algemene Ledenvergadering maart 2021

Agenda Algemene Ledenvergadering maart 2021

  1. Notulen ALV van 12 februari 2020
  2. Ingekomen en uitgegane stukken
    Mededelingen Padel en blaashal:

    In de nieuwsbrief van december 2020 zijn de leden geïnformeerd over de stand van zaken. Het bestuur gaat nu het rapport van de Commissie uit 2019 actualiseren met ervaringen van andere verenigingen. Daarbij  betrekt het bestuur ook de enquête die Baars Tennisschool (BTS) in november/december 2020 heeft gehouden om de belangstelling van de leden te peilen (rapport is nog in bewerking, zodra BTS dat aangeeft, zal de uitslag in een nieuwsbrief worden vermeld). BTS heeft zoals eerder vermeld bij het bestuur aangegeven te overwegen zelf te investeren en wil daar in de loop van dit jaar overleg over.
    Zodra er iets te melden valt of er keuzen moeten worden gemaakt, komt het bestuur hier bij de leden op terug.

  3. Vaststelling van het Jaarverslag 2020
  4. Financieel verslag 2020
  5. Verslag kascommissie
    Het is een vereiste dat de controle door de kascommissie plaatsvindt door twee personen die beide gelijktijdig tezamen met de penningmeester bijeen zijn. Met de huidige maatregelen inzake het Coronavirus is dat niet mogelijk. Zodra dat wel mogelijk is, zal kascontrole plaatsvinden en zal het bestuur de leden daarover informeren.
  6. Vaststelling van het financieel verslag 2020
  7. Benoeming kascommissie
  8. Goedkeuring Plannen en voornemens 2021
  9. Goedkeuring begroting en vaststellen contributie
    Zie agendapunt 4
  10. Bestuursverkiezing
    Tinka Kriens is medio 2020 afgetreden als secretaris. Zij is opgevolgd door Ton van Roemburg.
    Marieke de Wit is als voorzitter van de Activiteitencommissie in september 2019 afgetreden en in de loop van 2020 opgevolgd door Geke Benschop.
    De vacature van penningsmeester is nog niet vervuld. De functie wordt tijdelijk ingevuld door Jaap Goudsmit.
    De functie van voorzitter van de Jeugdcommissie is nog vacant.
  11. Contributie
    Op grond van het financiële verslag over 2020 is er geen aanleiding om de hoogte van de contributie te wijzigen. Wel is het met het oog op administratieve lasten en het voorkomen van verliesgevende situaties gewenst enige wijzigingen aan te brengen. Dat zijn:
    -    afschaffing van een korting van 50% op jeugdlidmaatschap. Ter verduidelijking in de vorm van een voorbeeld: een jeugdlid neemt in 2021 les en doet dat ook in 2022. Voor het jaar 2022 krijgt hij/zij een korting van 50%. Dat betekent dat  geen €66, maar slechts €33,- in rekening wordt gebracht. Het is een situatie die betrekkelijk weinig voorkomt en naast dit toch wel zeer lage bedrag moet het bestuur dit bijhouden en wil af van deze administratieve lasten;
    -    les nemen door senioren is voortaan gekoppeld aan een jaarlidmaatschap. Reden is dat in het eerste jaar van een nieuw lid veel kosten worden gemaakt  en er doorgaans een financieel verlies optreedt. Daarnaast zijn ook hier administratieve lasten. Als leden nl.  kiezen voor een ander lidmaatschap dan het jaarlidmaatschap komt het menigmaal voor dat lessen buiten die periode vallen. En de hoofdregel is: met uitzondering van Maak kennis met Tennis (MKMT) mag je alleen lessen indien je lid bent. Het bestuur moet hier steeds weer op letten, leden erop aanspreken, te veel gedoe, er gaat te veel tijd heen met ‘brandjes blussen’.  

Met vriendelijke groet,
Ton van Roemburg, secretaris

« Terug

» Nieuws archief