Nieuws

Finales clubkampioenschap STC 2022

Onder prachtige weeromstandigheden zijn op zondag 26 juni de halve finales en de finales van de clubkampioenschappen voor DD en HE gespeeld.

Voor deze 2 categorieën waren zoveel deelnemers dat in 2 poules gespeeld werd. In de overige categorieën GD, HD en DE werd in één poule gespeeld omdat het aantal deelnemers beperkt was, daar waren de kampioenen al bekend. Bij het DE was Tanya Kaandorp de beste, bij het HD waren Tijn Kok/Thijs Monshouwer de besten en bij het GD waren Lies van Eijsden/Rien Ouwerkerk de besten.

Bij HE resteerden 4 mannen die onderling moesten beslissen wie de beste was. Dat waren Paul Huiberts (poulewinnaar poule 1) , Wim Veenstra (poulewinnaar poule 2) en de overige hooggeplaatsten Robin Wijdh en Tijn Kok. Na de halve finales was het duidelijk dat Robin en Wim om de eer gingen strijden. Dat werd glansrijk gewonnen door Robin die Wim met 6-2 en 6-3 versloeg in een leuke pot (zie foto). De wedstrijd om de 3e plaats werd gewonnen door Paul Huiberts (6-4,6-0).

 

Bij het DD was de strijd spannend. Vier koppels bonden de strijd aan te weten : Chris Jansma/Corrie Zuiker (winnaar poule 1); Ilonka Lagerwey/Nora Ooteman (winnaar poule 2 ) en de nummers 2 uit de poules te weten Josine Meereboer/ Marianne Bijwaard en Sujen Witty/Annelies vd Meer. De halve finales waren spannend. Chris/Corrie wonnen van Josine/Marianne na een supertiebreak (6-3,2-6,10-7) en Ilonka/Nora wonnen van Sujen/Annelies ook pas na een supertiebreak (5-7,6-3,10-5). Chris/Corrie wonnen de finale van Ilonka/Nora in een leuke partij met 6-4 en 6-3 (zie foto). De wedstrijd om de 3e plaats werd gewonnen door Sujen/Annelies (4-6,6-0,10-8).


Al met al een leuke afsluiting van het clubkampioenschap als samenwerking tussen de Activiteitencommissie van STC en de KNLTB Match app. Voor volgend jaar is het plan om weer op dezelfde manier het clubkampioenschap te houden want de samenwerking is goed bevallen. Wel hopen we volgend jaar op veel meer deelnemers opdat meer gedifferentieerd kan worden op leeftijd en rating!

Activiteitencommissie STC

« Terug

» Nieuws archief