Algemene STC nieuwsbrief

STC clubnieuws januari 2022

STC clubnieuws nr. 01 - januari 2022

  • Van de Voorzitter

    De eerste nieuwsbrief van STC in 2022. Wat gaat dit jaar ons brengen? Wie het weet mag het zeggen en er zijn zoals bekend nogal wat mensen in ons land die dit ook doen. Zelf ben ik al blij dat, na de lockdown van de eerste weken van het jaar, we eindelijk weer meer mogen tennissen . Pure winst lijkt me in deze ongewisse tijden. Verder kijken heeft niet veel zin. Morgen kan het weer anders zijn. Garanties tot aan de deur. Het bestuur zit ondertussen niet stil. Er is in de afgelopen maanden veel gebeurd en ook de aankomende maanden zal dat het geval zijn. Waarmee zijn we zoal bezig?
    Er is veel tijd en energie gaan zitten in de introductie van het ‘Alles- in -1 pakket’ voor de jeugd. In de vorige nieuwsbrief is hier al aandacht aan besteed . Verderop in deze nieuwsbrief een update daarover. De jaarlijkse Algemene ledenvergadering (ALV) zit er weer aan te komen. Ook hierover verder in deze nieuwsbrief en natuurlijk zijn we in afwachting van de nieuwe terrasoverkapping. Op dit moment is nog onduidelijk wanneer dit gaat gebeuren (levertijden, levertijden, levertijden), maar we gaan er vanuit dat dit voor aanvang van de voorjaarscompetitie zal zijn.

    Dat geldt overigens ook voor de ‘renovatie’ van de gravelbanen 3 en 4. Zoals bekend worden deze vervangen door ‘smashcourt’ banen. En last but not least, de voorgenomen aanleg van padelbanen. Na de extra ALV van 27 november jl. waarin de leden akkoord zijn gegaan met de aanleg er van, zijn we er behoorlijk mee bezig. Het gaat dan bijvoorbeeld om de juiste padelbouwer te vinden die de klus kan en wil klaren, waarbij kwaliteit en prijs in balans moeten zijn. Maar het gaat ook om wat wij moeten doen om uiteindelijk vergunning te krijgen. Dit
    vraagt overleg en afstemming met de gemeente. Het geluidsaspect speelt hierin een belangrijke rol. Wij dienen uiteraard binnen de wettelijke normen die hiervoor gesteld zijn te blijven, maar willen graag ‘n tandje bijzetten om mogelijke geluidoverlast te minimaliseren. Wij zijn hierover in overleg met een adviesbureau. De eerste verkenningen zijn gemaakt maar het zal nog tijd kosten om de juiste afwegingen te maken. Ik zeg dat ook omdat wij nu al mailtjes ontvangen van leden die ons vragen wanneer de padelbanen er ‘nu eindelijk eens komen’. ‘Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren’. Wie kent de uitspraak niet. Dat geldt dus ook voor de voorgenomen aanleg van de padelbanen. Daarom zou het bestuur al blij zijn als op ‘enig moment in 2022’ ze kunnen worden aangelegd. Maar pin ons er niet op vast. Want ook hiervoor geldt; garanties tot aan de deur.

    Met sportieve groet,
    Joop Bommer, voorzitter

  • Algemene Ledenvergadering
    De ALV wordt in de regel gehouden in februari. Naar nu bekend, is het houden nog niet mogelijk. Vooralsnog rekenen we erop in maart bijeen te kunnen komen, bij voorkeur als altijd in het paviljoentje, maar zo nodig kiezen we een manier om het op digitale wijze te houden.
     
  • Introductie Alles-in-1
    In de nieuwsbrief van december is al ingegaan op de nieuwe opzet voor het jeugdbeleid. Inmiddels heeft een ieder een (voorlopige) keus gemaakt. Het aantal inschrijvingen bedraagt nu ca. 100. In februari krijgen deelnemers nader bericht van Baars Tennis School. De flyer met de pakketten en de Activiteitenkalender Jeugd 2022 staan op de website in de banner.
     
  • Op weg naar een Rookvrije generatie
    STC doet mee aan de actie om de volgende generatie van het roken af te houden. Onder meer Schagen United, Hockeyclub Magnus en de Atletiekvereniging gingen ons reeds voor. Om voor iedereen en speciaal de komende generaties het goede voorbeeld te geven, is daarom het gehele tennispark voortaan rookvrij. Het clubgebouw was dat al. Op het toegangshek en op diverse plaatsen worden binnenkort borden geplaatst, waarmee duidelijk is dat je je bevindt op een terrein waar niet gerookt mag worden.

     
  • Huidige interne competitie
    De competitie die gestart is op 1 september is vanwege corona-maatregelen een maand verlengd tot 1 februari. Het is nog maar de vraag of vanwege deze Corona-maatregelen de laatste partijen gespeeld kunnen worden (veel dubbels). Zo niet wordt de competitie toch beëindigd en de eindstand opgemaakt.
     
  • Clubkampioenschap 2022
    Het aantal aanmeldingen is helaas beperkt gebleken (50). Niettemin zal er gespeeld worden in het HE, DE, HD, DD en GD. Bij het HE en DD worden 2 poules gevormd. De beste 2 van de poules spelen kruisfinales en finales in het weekend van 25 en 26 juni. De andere categorieën spelen een competitie in 1 poule. De winnaars zijn clubkampioen.

STC Kalender

Heb je ook iets te melden? Wij zijn nieuwsgierig naar jouw ervaringen, belevenissen en foto's op en rond de tennisbaan.
Mail ons en vind jouw verhaal terug op de website en in de volgende nieuwsbrief. Mail naar de redactie.
(Kopij aangeleverd vòòr de 16e van de maand, kan verwerkt worden in de volgende nieuwsbrief)

 

« Terug