Algemene STC nieuwsbrief

STC clubnieuws februari 2022

STC clubnieuws nr. 02 - februari 2022

  • Uitnodiging Algemene Ledenvergadering
    De Algemene Ledenvergadering 2022 zal plaatsvinden op donderdag 31 maart om 20.00 in het Paviljoentje.
    Op de agenda staan onder meer de nieuwe statuten. Om die reden zullen jullie ruim vier weken voor de vergadering de agenda plus bijlagen ontvangen. Ze worden apart toegestuurd.
  • Grensoverschrijdend of ander ongewenst gedrag
    Zoals elke organisatie hecht het bestuur er zeer aan dat geen grensoverschrijdend of ongewenst gedrag plaatsvindt. We nemen aan dat de leden daar net zo over denken. In het kort wat er op dit punt geldt.
    De trainers van Baars Tennisschool beschikken allemaal over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Een VOG is een  verklaring waaruit blijkt dat iemands (justitiële) verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Bij de beoordeling van een VOG-aanvraag wordt beoordeeld of er strafbare feiten zijn gepleegd die een risico vormen voor de functie of het doel waarvoor de VOG is aangevraagd.
    En STC beschikt over een vertrouwenscontactpersoon. Dat is bij ons Nel Voorbraak. Op de website zijn haar gegevens vermeld en vind je ook haar volledige taakomschrijving. Zij is het eerste  aanspreekpunt, toehoorder en doorverwijzer. Ieder lid kan een beroep op haar doen voor vragen, vermoedens, meldingen, klachten en het doen van aangifte
    Voorts kent STC huis- en gedragsregels. >>Lees meer
  • Vacatures
    STC is een vereniging voor en door leden. En dat moet zo blijven, maar dan is wel noodzakelijk dat alle functies vervuld worden.
    Daarover het volgende.
    Vacature penningmeester. De functie wordt tijdelijk ingevuld door Jaap Goudsmit, maar hij stopt eind 2022. We zijn dus dringend op zoek naar een opvolger. Uiteraard word je goed ingewerkt en ook de wijze van het vervullen van deze functie is bespreekbaar (enige, al dan niet tijdelijke ondersteuning). Voor meer informatie: spreek de penningmeester aan of stuur een mail naar penningmeester@stcschagen.nl.
    Vacature bardienstplanner. Onze bardienstplanner Nicolien Ruijter-Jonker is gestopt en dus is er dringend behoefte aan een opvolger. Het is een praktische, uitvoerende klus. Voor meer informatie, spreek Linda Louter er op aan of stuur een mail naar lindalouter@gmail.com.
    Voorzitter Jeugdcommissie. Deze functie blijft vooralsnog bestaan, maar kan vanwege gebrek aan belangstelling niet worden vervuld. Activiteiten voor de jeugd worden uitgevoerd door Baars Tennisschool en een aantal ouders. Voor het bestuur is de secretaris het aanspreekpunt voor jeugdaangelegenheden. De jeugdcompetitie valt onder de Technische Commissie.
    Ondersteuning digitale zaken. Steeds meer gaat digitaal, denk aan het reserveren van een baan en t.z.t. de padelboeker. Wie van onze leden kan ons daarbij de helpende hand bieden. Het gaat niet om deelname aan een commissie of werkgroep, geen vergaderingen en notulen, maar simpel een aantal leden die incidenteel de club kunnen helpen bij het onderhouden of oplossen van digitale klussen. Er moeten onder onze leden toch wel pakweg drie mensen zijn die dit aan kunnen. Steek je licht eens op bij Huib Voorbraak of mail hem. huib@huibvoorbraak.nl.
  • Rooster bardiensten
    Het rooster om je in te schrijven voor bardiensten staat vanaf 1 maart open. Op de website van STC vind je de benodigde informatie over de bardienst. Vergeet het niet!!
  • Inning contributies
    De inning van de contributie gaat medio maart van start.  KNLTB. ClubCollect stuurt een e-mail als bevestiging aan de leden namens STC.  Dit gebeurt voor de seniorleden en de juniorleden die hebben gekozen voor het bronzen pakket (pakket zonder gesubsidieerde tennisles). Voor juniorleden die hebben gekozen voor het gouden of zilveren pakket verloopt de inning eveneens via STC, maar Baars Tennisschool zorgt voor incassering.
  • Voorjaarscompetitie 2022 – JEUGD
    Vanaf zondag 3 april beginnen de ORANJE kinderen met hun competitie. Een week later starten ook de GROENE & JUNIOREN.
    Noteer alvast de data in de agenda. Bijgaand de indeling van de voorjaarscompetitie. Deze is door Baars Tennis School tot stand gekomen.
    Tot nog toe is de KNLTB indeling nog niet bekend. Zodra deze bekend is, volgt er meer informatie via email. Tevens wordt u daarna via de contactpersoon (captain = ouder van) nader geïnformeerd met betrekking tot aanvang en plaats waar er gespeeld zal worden. Eventueel kunt u voor vragen terecht bij de trainer of door een email te sturen naar eveldboer@live.nl.
    Veel tennisplezier!

    Esther Veldboer. Technische commissie – afdeling jeugd
  • Uitslagen interne competitie van STC
    Van 1 september 2021 tot 1 februari 2022 hebben vele tennissers van STC mee gedaan aan de interne competitie.
    Deze competitie is gehinderd door vele corona-maatregelen in deze periode. Niettemin zijn veel wedstrijden wel gespeeld en heeft dit de volgende resultaten opgeleverd.
    Dames dubbel
    In beide poules zijn vele wedstrijden gespeeld. In poule 1 werd na een spannende strijd het koppel Ilonka Lagerwey/Nora Ooteman de winnaar. In poule 2 werd het koppel Ellen Moorman/Anja vd Zande de verdiende winnaar.
    Gemengd dubbel
    In poule 1 was het dubbel Lies van Eijsden / Rien Ouwerkerk het sterkst.
    Heren Enkel
    In poule 1 zijn veel wedstrijden niet gespeeld maar was het duidelijk dan Robin Wijdh de sterkste was, hij won alle wedstrijden. In poule 2 zijn wel bijna alle wedstrijden gespeeld. De verdiende winnaar was Tim Stad die alle wedstrijden gespeeld heeft en ook alle gewonnen.

    De activiteitencommissie van STC bedankt alle deelnemers voor hun deelname en feliciteert de winnaars!!

STC Kalender

Heb je ook iets te melden? Wij zijn nieuwsgierig naar jouw ervaringen, belevenissen en foto's op en rond de tennisbaan.
Mail ons en vind jouw verhaal terug op de website en in de volgende nieuwsbrief. Mail naar de redactie.
(Kopij aangeleverd vòòr de 16e van de maand, kan verwerkt worden in de volgende nieuwsbrief)

 

« Terug