Algemene STC nieuwsbrief

STC clubnieuws maart 2022

STC clubnieuws nr. 03 - maart 2022

  • Voortgang aanleg padelbanen
    STC heeft een adviesbureau de geluidseffecten van het padel spelen laten berekenen. Het rapport is toegezonden aan de bewoners van de Lindenlaan. Zij hebben daarover een aantal vragen gesteld die door het bureau zijn beantwoord. Ook hebben zij voor een second opinion zelf een adviesbureau in de arm genomen. Op 1 maart jl. heeft overleg plaatsgevonden met de bewoners. Een bijeenkomst die je gerust als heel inhoudelijk en vol met emoties kan aanmerken. De meningen lopen op een aantal punten flink uiteen. Maar de STC projectgroep (Joop Bommer, Ton van Roemburg, Jaap Goudsmit en Huib Voorbraak) had ook niet anders verwacht. STC kiest voor de aanleg van padelbanen en de bewoners vrezen een verslechtering van hun woonsituatie. Overleg wordt dan weliswaar, met name ook door de gemeente, sterk aanbevolen, maar kan hier geen oplossing bieden. De projectgroep gaat nu verder met bezien van offerten en heeft het voornemen alvorens te starten met de wettelijke procedures (het doen van een melding en een aanvraag om een omgevingsvergunning) met de gemeente te overleggen.

     
  • Vomar spaaractie
    Eind februari is de kwartaalopbrengst ontvangen van de Vomar Club is Koning spaaractie. Het bedrag is €102,70. Als je boodschappen doet bij de Vomar en de klantenkaart koppelt aan deze actie, help je mee dit bedrag hoger te maken. Dus leden, als je boodschappen doet bij de Vomar, neem dan deel aan de Klant-is-Koning actie, scan je kaart bij het afrekenen en spaar zo mee voor STC. Voor informatie, raadpleeg de website van de Vomar of vraag het aan de servicebalie.

     
  • Smashcourt op de banen 3 en 4 en drukte in de spits

    Regen en harde wind zorgde voor enige vertraging, maar nu is het zover. Met veel dank aan de trekkers van dit project, Huib Voorbraak, Jan Huiberts en Cees den Adel. Zoiets is altijd weer meer werk dan je denkt, zeker als tijdens de uitvoering er onverwachte dingen opkomen als de mindere conditie van de ondergrond. Maar het resultaat mag er zijn en STC beschikt nu over acht banen, voorzien van smashcourt. Deze zijn het gehele jaar bespeelbaar, uitgezonderd natuurlijk ‘opdooi’ na een vorstperiode. In tegenstelling tot gravelbanen vergen zij beduidend minder onderhoud en de speltechnische eigenschappen verschillen niet al te veel van spelen op gravel. Deze uitbreiding komt goed van pas, evenals vorig jaar neemt een groot aantal leden tennisles. Trainingen starten doorgaans in de middag en lopen door tot ’s avonds 22.00. En niet gevulde uurtjes worden besteed aan deelnemers voor Maak Kennis met Tennis, van groot belang voor de aanwas van nieuwe leden. Een en ander betekent natuurlijk ook drukte op de baan. Vroeger, toen het ledental veel hoger lag, was dat niet anders, maar door het teruggelopen van aantal leden, verkeren we nu in de luxe positie eigenlijk meer banen te hebben dan het ledental vergt. Niettemin, er zijn spitsuren en dus is het een kwestie van bijtijds reserveren of kies eens een ander tijdstip om te spelen. Vrijdag t/m zondag wordt er geen les gegeven en is er doorgaans veel ruimte om te reserveren.

  • Clubgebouw: terrasoverkapping, bardienstrooster en prijzen consumpties
    Komende weken wordt de nieuwe terrasoverkapping geplaatst. Heeft nog wel wat voeten in de aarde, want bij het slopen van de oude overkapping kwamen gebreken aan de gevel aan het licht. Extra werk en kosten dus. En alles wordt duurder, de kranten staan er vol mee en we ontkomen er niet aan ook de prijzen van de consumpties aan te passen. Beperkt dan, alle koffie en thee wordt 25 cent duurder, dus nu €1,50 en de fris en bier met 15 cent. Fris kost dan €1,90 en bier €2,40. In vergelijking met de echte horecaprijzen nog steeds heel schappelijk en je zit onder een fraaie, fonkel nagelnieuwe overkapping! Tot slot, sinds 1 maart staat het bardienstrooster weer open, vergeet het niet!!

     
  • Bericht van de Activiteitencommissie (AC)
    De AC wil even op het volgende wijzen. Op de website van STC staan inmiddels alle activiteiten van 2022 bij het onderwerp Kalender. Zo staat de “Ladies Night” voor dames vermeld op 4 juni. In navolging van een speciale activiteit voor dames heeft de AC ook een speciale activiteit gepland voor alleen heren. Een zogenaamde “Bier+ballen avond” op 3 september. Nadere informatie daar over volgt later, maar schrijf het maar vast in de agenda.
     

STC Kalender

Heb je ook iets te melden? Wij zijn nieuwsgierig naar jouw ervaringen, belevenissen en foto's op en rond de tennisbaan.
Mail ons en vind jouw verhaal terug op de website en in de volgende nieuwsbrief. Mail naar de redactie.
(Kopij aangeleverd vòòr de 16e van de maand, kan verwerkt worden in de volgende nieuwsbrief)

 

« Terug