Algemene STC nieuwsbrief

STC clubnieuws april 2022

STC clubnieuws nr. 04 - april 2022

  • Vacature bardienstplanner(s) en bardiensten
    Zoals bekend is er momenteel geen bardienstplanner. En dat is een groot probleem. Het is daarom van groot belang dat leden de taak van planner op zich nemen. En dat hoef je niet alleen te doen. Het is een activiteit die je vanuit huis kunt doen en als zich twee of drie leden hiervoor aanmelden, verdeel je het werk en valt het reuze mee. Vergelijk de redactie/webmasters, ook die wisselen elkaar om de maand af.  Voor meer informatie, mail naar lindalouter@gmail.com of bel 06 538 590 69.

    En hoe nu op dit moment verder, waarbij Linda Louter als voorzitter van de kantinecommissie alleen het hoogst noodzakelijke op zich kan nemen. Voorop staat dat leden zelf hun diensten invullen. Alleen degenen die dat verzuimen (wat je dus echt niet moet doen), worden door de planner ingedeeld. Op de website staat onder Bardienst ruilen dat bij onverhoedse verhindering je tegen betaling de bardienst kunt afkopen of dat jezelf een vervanger regelt of met iemand ruilt. Maar door het ontbreken van een bardienstplanner pakt dat vooralsnog anders uit. Dus als je nu een gekozen dienst wilt wijzigen, of dat nu op korte termijn is of verder weg ligt, los het zelf op. Vraag een ander lid of ruil met een ander, al dan niet met gesloten beurzen. Uitsluitend in het geval dat je er echt niet uitkomt, kun je met Linda contact opnemen.

  • STC shirtjes
    Op de tafels in ’t Paviljoentje ligt de volgende omroep: Met veel plezier starten wij weer een nieuw STC-seizoen! Twee jaar geleden hebben wij met enthousiasme onze club shirtjes geïntroduceerd. Blauw met logo van de club, met ronde hals, V-hals en polo kraagje. Kortom, voor elk wat wils. Hoe leuk is het om met je team om bij de competitie hetzelfde shirt te dragen. Wij brengen dan ook de shirts weer even onder jullie aandacht. >> Lees meer

     
  • Samenvatting Algemene Ledenvergadering van 31 maart 2022
    Ondanks het slechte weer waren er toch 30 leden aanwezig. Na opening heeft de voorzitter de vergadering gesloten en daarna weer geopend, zodat procedureel de weg vrij kwam om ook de ontwerp-statuten te behandelen.
    De notulen van 18 maart en 27 november 2021 zijn vastgesteld. Er is stilgestaan bij het jaarverslag over 2021, waarbij de grote verdiensten van de actieve leden voor het voetlicht zijn gebracht. Het financieel verslag over 2021 is vastgesteld en op aangeven van de kascommissie is aan het bestuur decharge verleend. Ook de begroting voor 2022 is geaccordeerd. Bij de Plannen en voornemens 2022 is uitgebreid stilgestaan bij de noodzaak om open vallende functies te vervullen en een nieuw vrijwilligersbeleid te ontwikkelen. Vervolgens zijn de ontwerp-statuten en het nieuwe huishoudelijk reglement vastgesteld.
    Tot slot is afscheid genomen van Hans Udink als notulist van het bestuur en van oud secretaris Tinka Kriens. Desiré Koppenaal, oud voorzitter van de jeugdcommissie was verhinderd. Vervolgens is voorzitter Joop Bommer uitgeluid en heeft Nanno Mein de hamer overgenomen. >>zie de foto's

     
  • Introductie van de nieuwe voorzitter
    Goedenavond tennisliefhebbers,
    voor jullie staat uw nieuwe voorzitter van de Schager Tennis Club. Voor degene die mij niet kennen zal ik me nog even voorstellen: mijn naam is Nanno Mein, ik ben 50 jaar, ben getrouwd met Evelien en we hebben samen drie kinderen Nanno, Sophie en Sybe die alle drie aan het tennissen zijn. Tennis speel ik zelf al vanaf mijn 11e jaar. De eerste ballen heb ik nog geslagen op de twee gravelbanen aan de Wilhelminalaan. Jarenlang heb ik diverse open toernooien gespeeld in Noord-Holland en heb ik landelijke competitie kunnen spelen in de jeugd en gemengde teams op zondag. Vele jaren heb ik met veel plezier in het eerste herenteam bij STC op zaterdag gespeeld waarna het tijd was om ruimte te maken
    voor de nieuwe opkomende generatie tennissers. Nu vind ik het weer een mooi moment om het reilen en zeilen op de tennisclub van de bestuurlijke kant te gaan ervaren. STC heb ik zien bloeien in de afgelopen 40 jaar tot een prachtig gerenoveerd tennispark met een clubhuis met vernieuwd interieur, een prachtige commissiekamer inclusief zonnepanelen op ’t dak en energiezuinige LED verlichte tennisbanen aan het Groeneweg sportcomplex. De gravelbanen 3 en 4 zijn gewijzigd in smashcourtbanen, zodat er het gehele jaar op gespeeld kan worden. Een nieuwe terrasoverkapping is in gebruik genomen vlak voor de start van het competitieseizoen. STC is er klaar voor!
    Een nieuwe fase is ingegaan nu Corona op z’n retour is na ruim twee jaar van min of meer afzien en veel geduld. De economie is intussen flink aan het veranderen mede door de conflictsituatie in Oekraïne, alles wordt duurder van energie tot bouwmaterialen. Ook STC kan hier niet omheen waardoor stijging van prijzen onvermijdelijk is.
    Na een periode met krimpende ledenaantallen o.a. in de tenniswereld is de tennissport aan het terugkrabbelen naar boven toe. Het klinkt contrasterend, maar de Covid pandemie heeft er juist voor gezorgd dat mensen het helemaal beu zijn om veel thuis te zitten en nu eindelijk weer lekker vrij willen bewegen, fit willen voelen en sociaal bezig willen zijn. Tennis is daarvoor een uitermate geschikte sport voor jong & oud. Ik zal me inzetten om deze trend verder te stimuleren en om leden te werven en te behouden en manieren te vinden om de racketsport aantrekkelijk te maken. Met Ruud Baars Tennisschool heeft de Schager Tennis Club enkele jaren geleden een goede weg ingeslagen om tennisles te kunnen aanbieden op alle niveaus en nieuwe en jonge tenniss(t)ers enthousiast te maken voor tennis. Het streven is om straks - mogelijk - ook een dynamische padelsport op onze club te kunnen introduceren.
    Ik ben zeer vereerd dat ik in deze rol als voorzitter een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van een fantastische en gezellige tennisclub met steun van m’n ervaren medebestuursleden en alle vrijwilligers die onze vereniging rijk is. Veel plezier op de tennisbaan!

    Met vriendelijke groet,
    Nanno Mein
    Voorzitter STC

  • Voortgang padelbanen
    Op de ALV van 27 november 2022 is ingestemd met de aanleg van 3 padelbanen. Beter gezegd, met het bedrag dat STC kan besteden aan het aanleggen van padelbanen. Sindsdien zijn door het weer aantrekken van de economie en het uitbreken van de oorlog in de Oekraïne de prijzen van materialen zeer fors toegenomen. Helaas moeten we een stap terugdoen en is de keuze 2 banen. Het traject voor de komende tijd is overleg plegen met de gemeente, het traject van vergunning en melding in gang zetten en overleg plegen/afronden met een padelbouwer. Daarbij is ook aan de orde wat te doen met de overblijvende ruimte op de banen 7 en 8.

     
  • Ladies Night
    Net als vorig jaar organiseert de Activiteitencommissie een zogenaamde Ladies Night. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 4 juni. De aanvangstijd is gewijzigd van 19 uur in 16 uur en het evenement zal dan ook rond een uur of acht eindigen. Inschrijven kan nu al door een email te sturen naar voorzitterac@stcschagen.nl  of via de website. De kosten zijn € 5,- en introducees zijn zeker welkom ( zie flyer)

     

STC Kalender

Heb je ook iets te melden? Wij zijn nieuwsgierig naar jouw ervaringen, belevenissen en foto's op en rond de tennisbaan.
Mail ons en vind jouw verhaal terug op de website en in de volgende nieuwsbrief. Mail naar de redactie.
(Kopij aangeleverd vòòr de 16e van de maand, kan verwerkt worden in de volgende nieuwsbrief)

 

« Terug