Algemene STC nieuwsbrief

STC clubnieuws juli 2022

STC clubnieuws nr. 07 - juli 2022

  • Aanleg padelbanen
    Voor de aanleg van de twee padelbanen is de vereiste melding o.g.v. het Activiteitenbesluit inmiddels ingediend. De melding heeft betrekking op geluidsaspecten en bevat het verzoek tot het vaststellen van maatwerkvoorschriften. Het is nu even wachten op de reactie van de gemeente Ook is overleg geweest met de beoogde padelbouwer. Uit de uitgebrachte offerten wordt binnenkort een keus gemaakt. Vervolgens zal voor het bouwen van de padelkooien een omgevingsvergunning worden aangevraagd.

     
  • Bardienstplanners
    De twee nieuwe bardienstplanners, Hans Netz en Jacqueline Geertzema zijn 4 juli gestart. Uiteraard plan jezelf je bardiensten in, maar mocht een wijziging nodig zijn of dat bij nader inzien de datum niet schikt, kun je een mail sturen naar bardienstplanner@stcschagen.nl. Nb. als je verzuimt jezelf in te roosteren, doen de planners dat; maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit!). Op de website, de rubriek Bardienst, vind je allerhande informatie, onder meer wie bardienst moet verrichten, afkopen en ruilen. En alvast om te onthouden, volgend jaar verloopt het plannen anders. Dat gebeurt dan in februari. In de tekst op de website is dit al te lezen en uiteraard krijgt dit nog volop de aandacht.

     
  • Vacature kantineploeg
    In de nieuwsbrief van juni zijn de openstaande vacatures vermeld. Je vindt ze ook op onze website, de rubriek Vrijwilligers/vacatures. Een daarvan betreft de kantineploeg. Zoals in de vacaturetekst beschreven, gaat een lid ermee stoppen en versterking (man/vrouw) is echt nodig. Dus wil je je aansluiten bij deze leuke, gezellige ploeg, meld je dan bij Linda Louter (lindalouter@gmail.com) of bel haar voor meer informatie 06 538 59 069.

     
  • Aanschaf koelcel
    In de nieuwsbrief van juni staat dat de opbrengst van de RaboClubsupport actie gebruikt gaat worden voor de aanschaf van een koelcel en een nieuwe drankenautomaat. De opbrengst van deze actie dekt zeker niet de kosten, maar het is in elk geval een bijdrage. Inmiddels is besloten over te gaan tot de aanschaf van een koelcel. Deze vervangt twee koelkasten. Dat betekent beduidend minder stroomgebruik en veel gemak. Voor grote gebeurtenissen als het Komtietoernooi kan je nu kratjes bier/fris koud zetten i.p.v. steeds een beperkt aantal flesjes.
    En alle leden die rekeninghouder zijn bij de Rabobank: noteer 5 september in je agenda, vanaf die dag kan je je stem op STC uitbrengen (actie loopt t/m 27 september).

     
  • Koffie/thee/chocolade automaat
    In de vorige nieuwsbrief is vermeld dat de automaat in de hal aan vervanging toe is. Echter, deze is inmiddels weer zodanig opgeknapt, dat is besloten dat naar volgend jaar te verschuiven. Dus het blijft nog even muntjes sparen voor het winterseizoen.

     
  • Boodschappen bij de Vomar!

    Inmiddels hebben 50 leden van STC hun Klant Is Koning Kaart gekoppeld aan STC. In oktober 2021 waren dat er nog 40. De opbrengst dit jaar tot nu is €102,70 en €103,53 (februari en mei).

    Het gaat dus de goede kant op en als nog meer leden die boodschappen doen bij de Vomar hun kaart koppelen aan STC, moet de opbrengst zeker stijgen. Hoe neem je deel. Heel eenvoudig, op de tafels in het clubgebouw liggen al wat folders, of kijk op www.vomar.nl. Daar staat onder meer de tekst ‘Spaar voor je club’. Het is echt eenvoudig en kosteloos, je hoeft alleen je kaart te koppelen en bij het boodschappen doen je kaart te scannen bij de kassa. Vomar maakt elk kwartaal 0,5% van het bedrag dat alle leden aan boodschappen hebben besteed over naar STC. De code voor STC is SCSC2021.

  • Hulp bij de Grote Clubactie
    De Grote Clubactie wordt 1 x per jaar georganiseerd. Ook STC is weer gevraagd om mee te doen. De leden verkopen / kopen loten voor 3 euro per stuk en van de opbrengst per lot ontvangt STC 2,40. De lotenverkopers maken ook nog kans op mooie prijzen. Op 24 september gaat deze actie van start. We zoeken een paar ouders, bij voorkeur ouders van jeugdleden, die deze actie willen uitvoeren. De verkoopmethoden zijn divers (langs de deur, via internet). En er is gratis promotiemateriaal. Meer informatie vind je www.groteclubactie.nl.
    Dus ouders, laat van je horen en help ons deze actie vorm te geven. Meer informatie bij: Geke Benschop, voorzitter Activiteitencommissie. Tel. 06 445 477 38.

     
  • Komtie Toernooi 2022
    De inschrijvingen voor het Komtie toernooi lopen gestaag, echter dat geldt niet voor alle categorieën. De inschrijvingen voor de categorie 55+ blijven helaas achter en dat is jammer voor dit mooie toernooi dat overdag gehouden wordt. Inschrijven moet voor 14 augustus. Mocht je geen partner hebben of is je partner geblesseerd dan kan de organisatie van de 55+ je mogelijk aan een partner koppelen. Meld je dan bij Ab Hoek (ab.hoek@ziggo.nl). Klik hier voor de flyer
     
  • Multiflexcompetitie
    De activiteitencommissie gaat in samenwerking met de KNLTB Match app een competitie organiseren met clubs uit de omgeving
    (Warmenhuizen, Petten, en St. Maarten). Deze competitie start 5 september en eindigt op 2 januari 2023. Er wordt gespeeld in DE, HE, GD, DD en HD.
    Meld je aan in de KNLTB Match app bij “najaar kring Schagen”. Heb je nog geen account, download dan de KNLTB Match app
    en maak een account aan Zie voor nadere instructie op onze website bij interne competities.

     
  • Finales clubkampioenschap STC 2022
    Onder prachtige weeromstandigheden zijn op zondag 26 juni de halve finales en de finales van de clubkampioenschappen voor DD en HE gespeeld. Lees verder... en zie foto's

    Activiteitencommissie STC

     
  • “Bier met ballen” avond
    De activiteitencommissie wil in navolging van de Ladies Afternoon een avond organiseren alleen voor “mannen”. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 3 september. We starten om 19 uur met een welkomstdrankje en gaan de baan op. Er worden meerdere wedstrijden in dubbels gespeeld. Na afloop heerlijke bitterballen met een biertje naar wens. Iedereen is welkom, ook niet-leden, de kosten bedragen € 5. Meld je aan voor 1 september middels dit onlineformulier. Klik hier voor de flyer
     
  • Jeugdcompetitie – najaar
    De najaarscompetitie jeugd start voor de RODE en ORANJE categorie op zondag 11 september (t/m 9 oktober). De GROENE en JUNIOREN beginnen een week later, 18 september, en hebben hun laatste speeldag (mits er niets uitvalt) op zondag 16 oktober.
    >>Lees meer

     
  • Nieuwe jeugdleden

    We zijn dit jaar gestart met een nieuw abonnementsvorm, alles-in-één, waardoor de kinderen die voor het zilveren of gouden pakket hebben gekozen oa verplicht zijn aan de externe competitie mee te doen. In het voorjaar hebben we hier bij sommige nieuwe jeugdleden nog mee gewacht, in overleg met de trainers en ouders, maar dit najaar kunnen we veel nieuwe jeugdleden begroeten. Super leuk dat ze nu mee gaan doen! We zijn heel benieuwd hoe zij het ervaren.

  • Contactpersoon (ouder van) per team
    In sommige teams zijn we nog op zoek naar een ouder die contactpersoon wil zijn voor het betreffende team. Wil je, als ouder, contactpersoon zijn maar heb je hier nog vragen over dan kun je ons bereiken onder het betreffende telefoonnummer vermeld in de email die 30 juni jl is verstuurd (esther). Tot op heden heeft zich nog niemand gemeld. Per team is het verplicht dat er een contactpersoon is.
     
  • Informatieochtend zondag 4 september a.s. – start 10.00 uur tot 12.00 uur
    In samenwerking met Baars Tennis School organiseren we, met name voor de nieuwe kinderen, voor alle competitie spelende
    kinderen een informatieochtend waarin de vele aspecten van het competitie spelen aan de orde komen. Tevens zijn de ouders welkom voor een kopje koffie/thee om zodoende ook geïnformeerd te worden; oa wat wordt er van jullie verwacht. Tevens kun je eventuele vragen stellen. Zet deze datum zodoende in de agenda.  Als ouder van een tennissend kind heb je geen bestuurs- of kantinedienst maar verwachten we wel een actieve en sociale betrokkenheid.  We doen het met elkaar! 

    Met vriendelijke & sportieve groet, 
     
    Esther, Patty & Ellen (Technische commissie Schager TennisClub – afdeling Jeugd)

     
  • Competitie Kampioenen
    Omdat de competitie van de vrijdagavond langer duurde, zijn hier nog twee kampioenen. Herenteam Rob Schouten en gemengd-dubbelteam Lisa Paarlberg, van harte! >>Zie de foto's

STC Kalender

Heb je ook iets te melden? Wij zijn nieuwsgierig naar jouw ervaringen, belevenissen en foto's op en rond de tennisbaan.
Mail ons en vind jouw verhaal terug op de website en in de volgende nieuwsbrief. Mail naar de redactie.
(Kopij aangeleverd vòòr de 16e van de maand, kan verwerkt worden in de volgende nieuwsbrief)

 

« Terug