Algemene STC nieuwsbrief

STC clubnieuws december 2022

STC clubnieuws nr. 12 - december 2022

  • Vooraankondiging: de Algemene ledenvergadering is op 23 februari om 20.00
     
  • Vriezen en dooien : banen bespeelbaar?
    Gravelbanen 7 en 8 zijn buiten gebruik.
    Korte uitleg: als water in de lavafundatie bevriest, neemt de dichtheid af en het volume sterk toe. Gevolg is dat de lavakorrels letterlijk omhoog komen. De fundatie zet als het ware uit. Als het bevroren water in de fundatie vervolgens gaat smelten, is er sprake van zogenoemde opdooi. De uitgezette massa verliest zijn stabiliteit. Het water moet daarom op een natuurlijke wijze weer terug zakken in de originele staat.

    De banen 1 t/m 6 en 9 en 10 zijn langer bespeelbaar. Maar ook hier kan door vorst, gevolgd door opdooi de laag lava en het baanoppervlak zodanig worden aangetast dat bespelen te veel schade geeft. En in geen geval mag een laag sneeuw worden verwijderd, dat geeft sowieso schade aan het oppervlak. Het kan dus voorkomen dat deze banen niet kunnen worden gereserveerd dan wel dat de reservering wordt doorgehaald.
    De Technische commissie houdt het allemaal in de gaten, let in elk geval op een eventueel pushbericht in de KNLTB app (via de rubriek ‘Meer’ je app instellingen aanpassen, zodat je deze berichten ook ontvangt).
     
  • Openstellen kantine in de winterperiode
    Vaak is het op een aantal ochtenden, zeker op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag, vrij druk. En dan is nazitten in de commissiekamer of een van de kleedkamers niet ideaal. Daarom zal een vrijwilliger de deur naar de kantine openen en na afloop weer sluiten. De bar is dicht en daar kom je ook niet in de buurt. Lees verder >>

     
  • Kerstkamp
    Dinsdag 27 en woensdag 28 december is er weer het jaarlijkse kerstkamp. Van 9.30 tot en met 15.00 uur zijn er geen banen beschikbaar.

     
  • Koude jatten toernooi zeer succesvol
    Het op 19 november jl. gespeelde toernooi was zeer geslaagd. Bij winterse omstandigheden, 0 graden doch windstil werd op 9 velden gespeeld door 36 enthousiastelingen. Tijdens de wedstrijdjes was er snert met hapjes en na afloop glühwein. (zie foto’s)
    Alle deelnemers hebben genoten en volgend jaar op 18 november gaan we er weer voor.

     
  • Clubkampioenschap  STC 2023
    Net als dit jaar organiseert de Activiteitencommissie het clubkampioenschap in samenwerking met de KNLTB- Match app. De start is 1 februari en zondag 25 juni zijn de finales. Er wordt gespeeld in de categorieën HE, DE, DD, HD en GD. Opgeven moet voor 27 januari. Voor meer info zie de website bij  Clubkampioenschappen 2023.
     
  • Jeugdnieuws - december 2022
    Op onze website is bij het kopje Jeugd alle informatie gezet over de opzet van de jeugdcompetitie.
    Toegevoegd is een belangrijke uitleg voor ouders

STC Kalender

Heb je ook iets te melden? Wij zijn nieuwsgierig naar jouw ervaringen, belevenissen en foto's op en rond de tennisbaan.
Mail ons en vind jouw verhaal terug op de website en in de volgende nieuwsbrief. Mail naar de redactie.
(Kopij aangeleverd vòòr de 16e van de maand, kan verwerkt worden in de volgende nieuwsbrief)

 

« Terug