Algemene STC nieuwsbrief

STC clubnieuws mei 2023

STC clubnieuws nr. 05- mei 2023

  • Ladies Afternoon
    Je kan je nog opgeven voor de Ladies Afternoon van 10 juni. Net als de afgelopen editie beginnen we om 16 uur. Het toernooi draagt een gezelligheidskarakter waarbij ook in dubbels getennist wordt. Dus doe mee. De kosten bedragen € 5 die ter plekke betaald moet worden. Meld je aan middels de info op de website of via een email met vermelding van naam en speelsterkte aan: ac@stcschagen.nl. Ook introducees zijn welkom. Sluitingsdatum aanmeldingen is 6 juni. Zie ook de flyer
     
  • Bier met Ballen
    Vorig jaar werd door onvoldoende aanmeldingen dit toernooi “alleen voor mannen” geschrapt. Dit jaar gaan we het weer proberen en wel op 1 juli (aanvang 19 uur). Info daarover staat reeds op de website en je kan je aanmelden via de website, of via een email met vermelding van naam en speelsterkte aan : ac@stcschagen.nl. De kosten bedragen eveneens € 5 en introducees zijn ook welkom. We hopen dit jaar op voldoende deelname dus doe mee en informeer je tennismaten. Sluitingsdatum 27 juni. Zie ook de flyer
     
  • Clubkampioenschap STC 2023
    De wedstrijden geraken in de eindfase. In diverse poules is veel gespeeld maar er zijn ook poules waar nog veel gespeeld moet worden. We roepen de deelnemers op om haast te maken want de wedstrijden moeten voor 20 juni gespeeld zijn!! Gezien de standen in diverse poules ziet het er naar uit dat diverse spelers in de halve finales van het Dubbel en Enkel zullen uitkomen. Omdat het niet op één dag kan, worden diverse wedstrijden verplaatst naar zaterdag 24 juni. Houd daar vast rekening mee. Lees de samenvatting op de website
     
  • Mis je wat? Haal het dan nu op!
    De kist met gevonden voorwerpen is tot de rand toe gevuld. Trainingspakken, shirtjes, handdoeken, rackets, enz.. Het blijft verbazen dat spelers dat soort spullen niet missen. In november is al een oproep gedaan om kwijtgeraakte uitrusting op te halen, maar dat was geen succes. Maar weggooien is zonde, deze spullen verdienen een tweede ronde. Inmiddels is de inhoud van de kist gesorteerd en in zakken gedaan. Deze liggen nog t/m 3 juni in de kist, daarna worden de spullen gewassen en overgedragen aan Dorcas Winkel Schagen. Dorcas besteedt de opbrengst van de verkoop aan goede doelen.
  • Wil jij de club helpen?
    In de nieuwsbrief van april stond een oproep voor een tweede webmaster. Helaas heeft niemand zich gemeld. Dat is teleurstellend en zo kunnen we niet verder. Je leest, het is geen grote klus en zijn vast wel leden met enige ICT-vaardigheden. Dus kijk nog eens naar de beschrijving van de taken. We rekenen er echt op dat iemand zich hiervoor wil inzetten.
     
  • Zonnebrand?
    Daar kan je wat tegen doen! Univé heeft een aantal  een aantal zonnebrand dispensers ontvangen om uit te delen aan scholen en verenigingen. Ons lid Tim Corver, werkzaam bij Univé, stelt namens Univé twee dispensers beschikbaar. Tevens mag hij als medewerker van Univé 250,- euro besteden aan een vereniging naar keuze. En Tim kiest voor STC. Het bestuur is blij verrast met deze gaven. De dispensers worden binnenkort opgehangen. Het geldbedrag zal gebruikt worden voor de vervanging/reparatie van de speeltoestellen.
     
  • JEUGD: Inschrijving KNLTB Najaarscompetitie 2023
    De voorjaarscompetitie loopt ten einde en dus start vanaf 1 juni de inschrijving voor de KNLTB (externe) najaarscompetitie 2023.
    • Deze start voor de rode & oranje kinderen op zondag 10 september en een week later ook voor de groene kinderen en junioren (tm 14 jaar en 17 jaar).
    • In principe speelt de jeugd op de zondag echter de Meisjes t/m 17 en Jongens t/m 17 kunnen er ook voor kiezen op vrijdagmiddag te spelen. Dan heb je per team nl maar 3 spelers per speeldag nodig (2x ME/2 x MD en 2x JE/2x JD). Dit zou een oplossing kunnen zijn als de teams te klein zijn (bv 4 à 5 personen).
    • Alle kinderen die een zilveren of gouden abonnement hebben afgesloten zijn verplicht mee te doen aan de externe (najaars)competitie. Je wordt vooraf niet geïnformeerd maar ingedeeld.
    • Mocht je nu na de voorjaarscompetitie het toch niet zo leuk vinden of heb je vanaf het najaar (mogelijk ivm afronding middelbare school of verhuizing) andere plannen waarbij de competitie en/of tennisles niet echt voegt, geeft dit dan zsm doch uiterlijk VOOR 1 juni a.s. door aan monica@baarstennisschool.nl. Zij zal dit verwerken en intern opnemen met de ledenadministratie en de technische commissie van STC ivm inschrijving competitie.
    • Kan ook zo zijn dat je nu een bronzen abonnement hebt en je vindt tennis toch zo leuk, of je hebt zin in een uitdaging middels het spelen van wedstrijden, upgrade dan per direct jouw abonnement naar een zilveren abonnement zodat we jou ook meenemen met de indeling van deze najaarscompetitie.
    • De trainers van Baars Tennis School bepalen de speelsterkte van de jeugdspelers en in samenwerking met de technische commissie/afdeling Jeugd worden de teams opgesteld. Medio juni zijn de teams definitief en worden deze bekend gemaakt op de website. Daarna is het in principe niet meer mogelijk wijzigingen aan te brengen.
    • Ter info: STC doet niet mee met de zomercompetitie voor de jeugd.
    • Lees alles over de Jeugdcompetitie
       
  • Uit de Activiteitenkalender JEUGD 2023 (tot medio september):
    • Zaterdag 1 juli: Leukste uit de gymles o.l.v. Ferry Helwigees
    • 1e week zomervakantie -> Trainingskamp Baars Tennis School (opgave verplicht / betaalde activiteit) voor meer informatie Baars Trainingsweken met speciaal jongerenprogramma - Baars Tennisschool
    • Vrijdagavond 8 september (jeugd vanaf 12 jaar): Verrassingsactiviteit o.l.v. Desire Koppenaal
       
  • SPONSORNIEUWS
    De sponsorcommissie heeft het contract met Dimitri Rath, directeur van AanHuis Woninginrichting Schagen, met vijf jaar verlengd. Niet alleen worden de telramen en het bord bij aankomst van het park vernieuwd met het nieuwe logo maar ook zal er een extra bord gemonteerd worden aan centrecourt – baan 1. Onze technische mannen hopen e.e.a. voor 1 juni a.s. gerealiseerd te hebben. Foto’s hiervan volgen in de nieuwsbrief.

Ook sponsor worden?
Mogelijk wilt u zelf sponsor worden of kent u iemand die geïnteresseerd is.
Middels een doek of bord op een van de banen, inclusief vermelding van uw logo op onze website, bent u al sponsor vanaf €300 p/jaar.
Voor meer informatie kunt u de sponsorcommissie bereiken via sponsorcommissie@stcschagen.nl
Esther en/of Rienk nemen graag contact op om de voorwaarden te bespreken.
Namens De sponsorcommissie, Rienk Mud, Esther Veldboer, Peter-Jan van der Waal

P.S. Sponsors van groot belang voor STC

STC Kalender

Heb je ook iets te melden? Wij zijn nieuwsgierig naar jouw ervaringen, belevenissen en foto's op en rond de tennisbaan.
Mail ons en vind jouw verhaal terug op de website en in de volgende nieuwsbrief. Mail naar de redactie.
(Kopij aangeleverd vòòr de 16e van de maand, kan verwerkt worden in de volgende nieuwsbrief)

 

« Terug