Algemene STC nieuwsbrief

STC clubnieuws juli 2023

STC clubnieuws nr. 07- juli 2023

  • Op 19 augustus a.s. starten we weer met ons eigen Komtie toernooi. We willen jullie hier graag op attent maken middels deze oproep. Overdag wordt het 55+ toernooi gespeeld en in de avond het Open toernooi.
    Het wordt een gezellig toernooi, dus schrijf je in vóór 11 augustus!

     
  • Clubkampioenschap STC 2023
    Op 24 en 25 juni zijn de (halve)finales gespeeld voor het clubkampioenschap. Vooral op zondag 25 juni waren de omstandigheden tropisch waardoor de wedstrijden moesten worden ingekort naar maximaal 1 uur. De spelers/speelsters hadden het heel zwaar. Niettemin was het een sportief en gezellig gebeuren wat voor herhaling vatbaar is. Jammer genoeg werd de finale van het DD (6)ontsierd door een blessure van Tinka Kriens waardoor ze de wedstrijd moest staken. >>Lees verder voor de uitslagen
     
  • Multi clubcompetitie
    Per september starten we weer een Multi Clubcompetitie met 3 andere verenigingen. Dat zijn de tennisclubs uit Warmenhuizen, Sint Maarten en ’t Zand. Deze competitie start 4 september en loopt tot 1 februari 2024. De wedstrijden zijn weer in samenwerking met de KNLTB Match app. We hopen op veel inschrijvingen want dan kunnen de poeltjes zo veel mogelijk ingedeeld worden op speelsterkte en mogelijk op leeftijd.Leuk om tennissers van andere verenigingen te ontmoeten. Aanmeldingen kunnen nu al in de KNLTB Match app gedaan worden bij “ Najaar Kring Schagen “ (HE, DE, HD, DD en GD). Er zijn recentelijk wat problemen geweest bij het inschrijven bij deze app. Hopelijk zijn deze bij het verschijnen van deze nieuwsbrief opgelost. >>Klik hier voor de flyer
     
  • Bier met Ballen
    Op zaterdag 1 juli werd het zogenaamde Bier met Ballen gespeeld.
    De aanwezige 16 mannen speelden 3 dubbelpartijen met steeds een andere partner. Gezelligheid stond voorop, gevolgd door sportiviteit. Kortom geslaagd.
    Volgend jaar kunnen we zeker verdubbelen in aantallen (32). De bitterballen smaakten prima en waren overvloedig aanwezig. Er was een verloting en een prijsje voor degene die de meeste games behaalde (Siem Hartman)


    Jeugdnieuws
    Jeugdcompetitie – NAJAAR 2023
     
  • Algemene informatie ouders
    De najaarscompetitie jeugd start voor de Tenniskids ROOD & ORANJE op zondag 10 september (t/m 8 oktober). De GROENE & JUNIOREN beginnen een week later, 17 september, en hebben hun laatste speeldag (mits er niets uitvalt) op zondag 15 oktober. Totaal dus wederom, maar vijf speeldagen. Vooralsnog is de KNLTB indeling nog niet bekend. Zodra deze bekend is, ontvangt u hierover bericht.
    Voor meer informatie mbt de speeldagen klik hier
    Voor uitleg m.b.t. de verschillende categorieën klik hier

     
  • Nieuwe jeugdleden:
    We mogen ook dit najaar enkele nieuwe jeugdleden verwelkomen die voor de eerste keer competitie gaan spelen. Dit betreffen de kinderen die gekozen hebben voor het zilveren of gouden pakket bij aanvang van hun lidmaatschap. Deze kinderen zijn o.a.verplicht om ook aan de externe competitie mee te doen. Kijk dus snel of jouw kind bij de indeling staat!
     
  • Indeling najaarscompetitie 2023:
     
  • Teamindeling / grote teams:
    Behalve bij Rood & Oranje, minimaal twee spelers nodig per speeldag, dienen er minimaal vier spelers opgesteld te worden bij de Groene & Junioren (4 enkels / 2 dubbels). Sommige teams hebben zelfs acht spelers. Met totaal maar vijf speeldagen in het najaar is het aantal spelers per team veel. De reden is dat we veelal de lesgroepen bij elkaar hebben gehouden. Deze bestaan meestal uit vier spelers. Vier spelers per team is over het algemeen te weinig waardoor we voor ‘veel’ gekozen hebben.
    Er kan zodoende bij thuiswedstrijden gekozen worden om zes of zelfs acht spelers op te stellen waardoor er vier spelers enkelen en de andere vier spelers gaan dubbelen. Overigens zou hiervoor ook gekozen kunnen worden bij de uitwedstrijden. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de beschikbaarheid van de betreffende spelers. Over het algemeen leert de praktijk dat niet altijd iedereen alle speeldagen beschikbaar is. Tevens mogen kinderen die in dezelfde kleur (groen) of klasse (junioren) spelen bij elkaar invallen. De teams die dus niet heel veel spelers hebben, kunnen dus invallers vragen uit de andere teams.

     
  • Contactpersoon (ouder van) per team:
    In sommige teams zijn we nog op zoek naar een ouder die contactpersoon wil zijn voor het betreffende team. Wat houd dit precies in? Deze ouder zal vooraf de indeling maken (welk kind speelt wanneer en waar en welke ouder is die betreffende competitiedag het aanspreekpunt op de club of heeft rijdienst) en maakt een groepsapp aan die gebruikt wordt tijdens de competitie. Zodra de indeling bekend is, doe je het samen en is de betreffende ouder die rijdt of bij een thuiswedstrijd het aanspreekpunt is, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op die dag.
    Wil je, als ouder, contactpersoon zijn of heb je hier nog vragen over dan kun je ons bereiken via email eveldboer@live.nl. Per team is het verplicht dat er zeker op speeldag een, volwassene, aanspreekpunt is.

     
  • Technische commissie – afdeling jeugd:
    Per speeldag zal er minimaal één persoon namens STC aanwezig zijn bij thuiswedstrijden op de club voor eventuele vragen en begeleiding. Dit is zeker bij de RODE competitie het geval maar ook, zeker bij het begin van de competitie, bij de Groene en Junioren teams. We zijn met een team van vier en hebben tijdens de voorjaarscompetitie gemerkt dat er toch vragen zijn over het opstellen van het team en invoeren van de standen via de knltb app, op welke banen mag ik spelen, hoe gaat de telling mbt de tie-break enz.
    De indeling is als volgt - Kinderen die ingedeeld zijn in de
     â–ºGROENE competitie: start 10.30 uur tot 11.15 uur
     â–ºJUNIOREN competitie: start 11.15 uur tot 12.00 uur.
    Zet deze datum & tijdstip zodoende ook alvast in de agenda.
     
     
  • We doen het met elkaar!
    Als ouder van een tennissend kind heb je geen bestuurs- of kantinedienst maar verwachten we wel een actieve en sociale betrokkenheid.  We doen het met elkaar!
     
  • Oudorp Weekend Jeugdtoernooi
    Ben jij erbij? Tennis wedstrijdjes, en nog veel meer leuks bij Oudorp weekend Jeugdtoernooi
    Klik hier voor de flyer
     
  • SPONSORNIEUWS – juli 2023
    • Hotel Markstad / Restaurant Grand Café De Ooievaar, Schagen
      We zijn heel blij te melden dat we voor drie jaar een contract hebben afgesloten met Hotel Marktstad / Restaurant-Grand Café De Ooievaar gevestigd Markt 22 te Schagen. Het bord zal op korte termijn geplaatst worden aan baan 1, links van het toegangshek.
    • Eendracht Adventures & Paintball, Wieringerwaard
      Tevens is er voor vijf jaar een contract afgesloten met moeder, en lid van STC, Jacqueline Geertzema en dochter Fabienne die de eigenaren zijn van Eendracht Adventures & Paintball: Het spectaculaire en unieke adventure park in de kop van Noord-Holland. Super tof dat ook zij zich middels sponsoring aan ons gebonden hebben. Dit sponsorbord zal tevens op korte termijn aan baan 6 geplaatst worden.
       
    Ook sponsor worden?

    Mogelijk wilt u zelf sponsor worden of kent u iemand die geïnteresseerd is.
    Middels een doek of bord op een van de banen, inclusief vermelding van uw logo op onze website, bent u al sponsor vanaf €300 p/jaar.
    Voor meer informatie kunt u de sponsorcommissie bereiken via sponsorcommissie@stcschagen.nl
    Esther en/of Rienk nemen graag contact op om de voorwaarden te bespreken.
    Namens De sponsorcommissie, Rienk Mud, Esther Veldboer, Peter-Jan van der Waal

    P.S. Sponsors van groot belang voor STC

STC Kalender

Heb je ook iets te melden? Wij zijn nieuwsgierig naar jouw ervaringen, belevenissen en foto's op en rond de tennisbaan.
Mail ons en vind jouw verhaal terug op de website en in de volgende nieuwsbrief. Mail naar de redactie.
(Kopij aangeleverd vòòr de 16e van de maand, kan verwerkt worden in de volgende nieuwsbrief)

 

« Terug