Algemene STC nieuwsbrief

STC clubnieuws september 2023

STC clubnieuws nr. 09- september 2023

  • Banen 7 en 8: van gravel naar smashcourt
    Onze laatste twee gravelbanen, ze zijn in matige conditie, een grondige renovatie is vereist en dat is een klus die te groot en te omvangrijk is voor de onderhoudsploeg. Uitbesteden kost naar verwachting €40.000,-. Dat levert dan weliswaar twee goede banen op, maar die blijven apart onderhoud vergen, ook van de sproei installatie, het kost veel water en zijn in de regel een deel van het jaar niet bruikbaar. Het bestuur stelt daarom voor het gravel te vervangen door smashcourt, waarmee alle banen in hetzelfde onderhoudsregime vallen en het hele jaar bespeelbaar zijn. En dat komt goed uit, met het grote aantal leden dat les neemt en competities/toernooien/evenementen is het vaak spitsuur. Bovendien, de gemeente heeft een project Heroriëntatie Groenoord lopen. Op termijn zou dat kunnen betekenen dat baan 10 mogelijk niet blijft bestaan. Reden te meer om te beschikken over banen die het gehele jaar te gebruiken zijn. >> Lees meer
     
  • Instemmen van de leden
    De investering voor smashcourt is niet voorzien in de begroting en conform de statuten vergt dit een vooraf gaande goedkeuring.
    Een extra ledenvergadering is dus nodig en bijgaand de uitnodiging daarvoor voor woensdag 11 oktober 2023 om 20.00 uur.
    Klik hier voor de agenda
    Nb., je kunt ook een volmacht verlenen, het formulier daarvoor is ook bijgevoegd. Klik hier voor de volmacht

     
  • Speeltoestellen
    Zeker bij toernooien en evenementen wordt van de speeltoestellen druk gebruik gemaakt. Maar het klimrek is in matige conditie en overleg met de gemeente leert dat het niet voldoet aan de wettelijke eisen. Vandaar dat nu de spijlen van het klimrek zijn verwijderd en de gehele ombouw, waar dus ook de schommel aanhangt, wordt afgebroken. Het bestuur wil een nieuw toestel laten plaatsen met twee gewone schommels, of een vogelnestschommel (comfortabel, kunnen ook twee kleintjes op), of …..
    Als er leden zijn met andere ideeën, stuur dan voor 10 oktober een mail naar info@stcschagen.nl

     
  • RaboClubsupport 2023
    Nog even ter herinnering. Rekeninghouders bij de Rabobank kunnen t/m 26 september hun stem uitbrengen.
    Nog geen keus gemaakt, kies dan de Schager Tennis Club.

     
  • Grote Clubactie
    STC gaat online loten verkopen voor de Grote Clubactie! Je hoeft dus niet meer met een boekje langs de deur. Een lot kost slechts €3,- en van de opbrengst gaat 80%, dus €2,40, naar onze clubkas. Dit jaar willen wij de opbrengst besteden aan de vervanging van speeltoestellen. De actie start op zaterdag 23 september. Help mee om de komende maanden onze clubkas te spekken?!
    De actie loopt t/m 13 november en de trekking is op 8 december. En dat spekken kan heel eenvoudig via de verkooplink

    of de QR-code, die je uiteraard kunt delen met familie en vrienden via face/insta,whatsapp, enz.






     
  • KNLTB Meet and Play
    Meet and Play is het boekingsplatform voor het huren van een baan door niet-leden. STC stelt hiervoor een aantal banen voor een beperkte duur beschikbaar. Het is nieuw, afhankelijk van ervaringen kan een en ander worden aangepast. Uiteraard  wordt rekening gehouden met  toernooien,  competities of evenementen. Vraagt iemand hiernaar, wijs dan op: www.meetandplay of de te downloaden app. Daar staat informatie over de kosten, speeldagen, tijden, enz.
    Nb., de introduceeregeling van STC  waar leden gebruik van kunnen maken, blijft gehandhaafd, maar het boeken van een baan loopt voortaan ook via Meet and Play.
     
  • Multi Clubcompetitie
    Op 4 september is de Multi Clubcompetitie van start gegaan. Deze competitie loopt tot 1 februari 2024 en staat open voor tennissers van STC, Warmenhuizen, St.Maarten en ’t Zand.  Was het aantal inschrijvingen in eerste instantie beperkt uiteindelijk waren er 94 inschrijvingen, maar wel grotendeels van STC-leden, een 3-tal uit St. Maarten, 8 mensen uit ’t Zand en niemand van Warmenhuizen. Vooral bij het DD was de inschrijving groot, namelijk 26 koppels die verdeeld zijn over 4 poules ingedeeld op sterkte. Voor sommigen is het best een flink aantal wedstrijden maar het kan uitgesmeerd worden over bijna 5 maanden. We hopen op fijne en sportieve wedstrijden onder goede weersomstandigheden.
    Activiteitencommissie STC
     
  • Extra inloopavond voor jongere leden
    Op verzoek van diverse leden wordt er een nieuwe mogelijkheid geboden om te tennissen en elkaar te ontmoeten in de vorm van een zogenaamde “Instuif”. Deze instuif is bedoeld voor de jongere leden van de club in de leeftijd van 18-41 jaar.
    Deze instuifavond zal plaatsvinden op woensdagavonden van 20.30-22.30 uur en zal voor het eerst plaatsvinden op 4 oktober.

STC Kalender

Heb je ook iets te melden? Wij zijn nieuwsgierig naar jouw ervaringen, belevenissen en foto's op en rond de tennisbaan.
Mail ons en vind jouw verhaal terug op de website en in de volgende nieuwsbrief. Mail naar de redactie.
(Kopij aangeleverd vòòr de 16e van de maand, kan verwerkt worden in de volgende nieuwsbrief)

 

« Terug